Wednesday , October 16 2019

Creating a new Active Directory Site Might make your Exchange 2010 stop working

imageIf you have Exchange 2010 in your Site , If you create a new Active Directory site , your Exchange may stop working ,

We will see why ?

Having only the Default-First-Site-Name, You would have not Define the subnet for your site,

If you have only one site , Which is the default website then All the subnet will look into your Default Active Directory site (Default-First-Site-Name)

But if you create a new site then your Exchange won’t know which site to look into , because of the not defined subnets

and Your services may stop and Restarting the server might struck in  “Applying computer settings”

To avoid this situation,Before your Create a new Active Directory site

Define the Subnet for your your Default Active Directory site (Default-First-Site-Name)

image

Now you can type the specific subnet

imageNow your Subnet is defined to your  Default Active Directory site

image

Great !!

Now you can overcome some downtime !!

 

About Satheshwaran Manoharan

Satheshwaran Manoharan is an Microsoft Office Server and Services MVP , Publisher of Azure365pro.com. Specialized in Office365 / Microsoft Exchange / Virtualization , Sathesh is an Messaging Expert supporting/Designing/Deploying many medium size businesses to large enterprises when it comes to Corporate messaging and Virtualization Infrastructure

Check Also

Save Public IPs using F5 LTM Policies

F5 has different modules and one of them is LTM – Local Traffic Manager . ...

One comment

  1. i had this problem before . Now only am knowing the reason .

Leave a Reply

Your email address will not be published.